Op zijn 15e krijgt Koen de muziekmicrobe te pakken en op zestienjarige leeftijd start hij met de muziekacademie te Wilrijk. Daar ontmoet hij gitarist Hans Huyghe , en samen volgen ze notenleer en krijgen ze enkele jaren kassieke gitaarles van docent Daan Scheerlinck. Op 18 jarige leeftijd verhuist koen naar Hoboken, en worden de studies verder gezet in de academie te hoboken. Daar krijgt hij naast samenspel ook les van docent Marc Emmerman alsook klassiek gitarist Jan Depreter. Op zijn 20e geraakt Koen in de ban van het blues rock genre, en ontmoet Antwerps bluesgitarist Luk Van Lieshout! Na ekele prive lessen bij Luk , krijgt Koen z’n eerste podiumkans , aan de zijde van Luk in Café “ Bluescargo” te Antwerpen! De toon was gezet!

Van Hoboken verhuist Koen naar Ekeren, waar opnieuw de academie wordt opgepikt! In Ekeren krijgt hij les van Michel Verkempinck alsook van Flamenco gitarist Marc Verlinden. Ondertussen start Koen samen met Hans Huyghe zijn eerste coverband op! Eenzeskoppige pop rock formatie met de naam Jiffy Dry. Zowel in gezellige café s , bedrijfsfeesten en op dorpspleinen lieten we onze pijlen los! Enkele hoogtepunten: voorprogramma’s Coco spirit en Magical Flying Thunderbirds alsook Vip Tent Night of the proms. Na zes jaar zet Jiffy Dry er een waardevol punt achter!

Maar niet getreurd! Koen krijgt via Luk Van Lieshout een plekje bij “ The Cottonpickers” , een gezellige Bluesformatie met als vaste stek café “ Cottonfields” op de groenplaats te Antwerpen. Dit elke eerste zondag van de maand , dit gedurende 3 jaar. Veel gezien, en veel geleerd!
Thankx Luk , Wesley, Pete, Ruud!!

Ondertussen studeert Koen af aan de academie van Ekeren met grote onderscheiding.

In 2007 Vormt Koen samen met ex Jiffy Dry leden 2 nieuwe bands!! Samen met drummer Davy en bassist Tom vormt hij een tribute band van de Red Hot chili peppers!Zanger / Entertainer Haik Hagalovian was hierbij de kers op de taart! Ook met zangeres Lizeth en pianist Steve wordt er een nieuwe start ingezet in de vorm van een akoestisch project!! Lost Tracks!! Deze band maakt eigen akoestische versies van covers , wat een ongelofelijke succesformule blijkt op talloze recepties, trouwfeesten, enz. Nu 9 jaar en 200 optredens later kunnen we daar met fierheid op terugblikken!!

De Red hot Chilies bestaan uiteindelijk 5 jaar , met talloze optredens in Belgie en Nederland!! Thankx for the great years boys!! Sox on Cocks!!

Tijd om terug naar de blues te keren!! De bluesmicrobe zat er destijds al in , en het tribute gebeuren was ook ongelooflijk geweest met de chilies, dus waagt Koen zich aan de grootste uitdaging uit zn leven: Een tribute to Stevie Ray Vaughan
De lat ligt zeer hoog, en velen verklaren mij gek!! Maar ik moest en zou dit doen!

Samen met Bassist Tom van den Bosche en drummer Stefan Verstraeten vindt ik mijn perfekte “ Double Trouble”. SRVezas is de naam en met onze 2uur durende trubute show , kwamen we terecht op bluesfesivals, bikermeetings alsook elk denkbaar bluescafé in en rond Antwerpen! Met als hoogtepunt “ Tramblues festival” te Mortsel in 2012. Alle klassiekers zoals “ Pride & Joy” , Cold shot, little wing, scuttle n buttin’ en voodoo chile stonden op de playlist! Na 5 prachtige jaren besluiten we dat goed was geweest! Dit met een waardevolle slotshow in café “ De Koninklijke Snor” te Antwerpen! Thankx to Stefan and Tom!! We did it!!

Na jaren van blues , wordt het tijd om terug iets helemaal anders! Via Lizeth van lost tracks krijg ik de kans om in te vallen bij partyband “ La Cuenta” , welke al 25 jaar een begrip is in de belgische coverscene. Deze vervanging wordt uiteindelijk omgezet tot een vast plekje in deze ambiance-band! Specialiteit van deze band bestaat erin om elk dorpsplein om te toveren tot een gigantisch dansfeest! En dat gebeurde ook! 2 jaar later en zo’n 50 optredens later beslist La cuenta om er volledig mee te stoppen. Thankx to Paul,Jan, Rob, Kris, Kris ,Lizeth, Marianne! It was a Wonderfull Time!